Skip to content

To nyttige komplikationer bliver bragt sammen for første gang
Patek Philippe kombinerer to af sine fremragende patenterede komplikationer for første gang i ét ur: Årskalenderen (der kun kræver en manuel rettelse én gang om året) og traveltime-systemet til visning af en anden tidszone. Resultatet er et rejseur, hvis datovisning er synkroniseret med den respektive lokale tid. Den justerer samtidig datoen, når tidszonen korrigeres. Det nye automatiske kaliber 31-260 PS QA LU FUS 24H er et værk der er udstyret med otte patenter. For at pakke det med stil skabte Patek Philippe en helt ny Calatrava-kasse. Dens flanker er guillocheret med det uforlignelige hobnail-mønster, og dens urskive er indrammet i vintage-genren inspireret af gamle fotokameraer. Det samme unikke design pryder også Ref. 5226G-001 Calatrava, et ur uden yderligere komplikationer drevet af den automatiske kaliber 26-330 S C.
For Patek Philippe har den tekniske perfektion og æstetiske skønhed ved et ur altid haft samme betydning. Sammensætningen af ​​urværket, urkassen og urskiven er altid i fokus for producentens kreationer. Med sit automatiske urværk, der har to eksklusive funktioner, sin runde Calatrava-kasse med unikt design og dekorative funktioner, og en uforlignelig skive, den nye Ref. 5326G- 00 Annual Calendar Travel Time leverer et perfekt eksempel på en tilgang, der kombinerer alle facetter af urmagerkunst med afbalanceret elegance.


Tid til nyttige komplikationer
I 1996 slog Patek Philippe alle sine Genevanske atelier i Plan-les-Ouates sammen under ét tag og vakte opmærksomhed med lanceringen af ​​den patenterede Årskalender. Det er en fuld kalender med dag/dato/måned, der kun skal stillles manuelt én gang om året den 1. marts. For at udvikle systemet, der automatisk skelner mellem måneder med 30 og 31 dage, designede ingeniørerne en innovativ mekanisme, der i høj grad er baseret på hjul og tandhjul. Siden da er årskalenderen blevet et højdepunkt blandt producentens komplicerede ure. I dag findes det i et bredt udvalg af dame- og herrearmbåndsure og fåes også i flere automatiske flyback-kronograf-modelversioner. I Ref. 5033, Patek Philippe kombinerede endda den årlige kalender med et minutsrepetitionsværk.
Det blev efterfulgt i 1997 af en ny teknisk lancering, denne gang inden for rejse-ure. Den eksklusive Travel Time-mekanisme har en kobling baseret på et Patek Philippe-patent udstedt i 1959. Det geniale system angiver en anden tidszone med en andentimesviser fra midten. Med to pushere i venstre kassesiden kan den justeres i intervaller på en time i begge retninger uden at påvirke den præcise bevægelseshastighed. I dag findes Travel Time-funktionen også i forskellige urmodeller, herunder den selvoptrækkende Ref. 5990 Flyback Chronograph eller Ref. 5520 Alarm Travel Time.

En ny mekanisk udfordring
For første gang har Patek Philippe udvidet sit udvalg af nyttige komplikationer ved at kombinere årskalenderen og Travel Time i ét ur. Fremstillingen afveg fra den ultratynde automatiske kaliber 31-260, der var blevet lanceret i 2011 i Ref. 5235 Annual Calendar Regulator (31-260 REG QA) og blev derefter omarbejdet i 2021 til Ref. 5236 In-line evighedskalender (31-260 PS QL). Blandt de optimerede funktioner, der blev introduceret i 2021, bibeholder den nye kaliber 31-260 PS QA LU FUS 24H bevægelse 20% optimering i rotormoment, minirotorens øgede viklingskraft takket være brugen af ​​platin, frekvensen på 4 Hz (28.800) semi-oscillationer i timen), og et reduktionshjul, der frakobler automatisk trækning, når uret optrækkes manuelt, hvilket reducerer slid. Energimæssigt blev ydeevnen af ​​det nye værk yderligere forbedret af et minuthjul ophængt mellem lejesmykker for at øge effektiviteten.

Forbindelsen mellem Årskalenderen og Rejsetidsfunktionen indebar flere tekniske udfordringer. Problemet var ikke kun at rumme begge mekanismer i samme sag. De skulle interagere på en sådan måde, at den viste dato stemte overens med lokal tid, deraf klokkeslættet på stedet for urbæreren. Og det skal muligvis justeres, når tidszonen er rettet. I det nye kaliber 31-260 PS QA LU FUS 24H værk styres Årskalenderen således af funktionen Rejsetidspunkt, og det er timehjulet i lokal tid, der driver kalenderen. Kendere vil glæde sig over at bemærke, at princippet i Ref. 5531 World Time Minute Repeater (2017) er blevet bibeholdt. Det er den første minutrepeater, der altid lyder lokal tid, fordi verdenstidsmekanismen styrer minutrepeateren.


Diskret og elegant betjening af Travel Time-funktionen med kronen
For den nye Ref. 5326G-001, Patek Philippe redesignede også Travel Time-funktionen. Mens grundprincippet med to timers visere fra midten bibeholdes (fast viser for lokal tid, skelleteret viser for hjemmetid), blev de to almindelige tidszonesknapper i venstre kasseside erstattet med en optræksstangindstillingsmekanisme, der har tre stillinger. Den havde premiere i 2021 med Aquanaut Luce Travel Time
(Ref. 5269/200R-001). Brugeren skal blot trække kronen til midterpositionen og derefter dreje den med uret eller mod uret for at justere den lokale timeviser i intervaller på en time i begge retninger uden at påvirke den præcise bevægelseshastighed. Æstetiske grunde favoriserede beslutningen om dette diskrete kroneindstillingssystem: Patek Philippe ønskede et slankt design i Calatrava-stilen for at understrege det specielle motiv på kabinettets sider. Indstilling af tiden i hjemmetidszonen sker på klassisk vis med kronen i den yderste position. Kaliber 31-260 PS QA LU FUS 24H urværket har en stop-sekund mekanisme, der gør det muligt at indstille tiden med et sekunds nøjagtighed. Denne funktion er kun aktiv, mens kronen er trukket til den yderste position. Dette forhindrer værket i at stoppe, når du vælger en ny tidszone og bevarer værket hastighedsnøjagtighed. Når ejeren ikke er på rejse, kan de to timevisere lægges ovenpå kronen og vil så ligne en viser.En årskalender med accelererede skiver
For at sikre, at uret altid viser den dato, der matcher den respektive lokale tid, var ingeniørerne også nødt til at ændre den årlige kalendermekanisme. I en konventionel årskalender varer fremrykningen omkring midnat omkring 90 minutter, så en datoforskydning kan forekomme, hvis tidszonen justeres i dette tidsrum. For at sikre, at brugerne ser den korrekte dato længere, har Patek Philippes ingeniører forkortet visningen af ​​Årskalender-skiverne med en faktor på 5 til omkring 18 minutter.

Takket være et knastsystem med delvis fortanding forbundet til timehjulet, udfører 24-timers hjulet sin rotation i fire faser i stedet for kontinuerligt: ​​180° rotation på 3 timer (mod midnat), 9 timers stilstand, 180° rotation på 3 timer (mod middag), 9 timers stilstand. Dette forbedrer koordineringen af ​​kalenderskiftefasen med lokal tid. Men ordet acceleration tyder også på et højere energiforbrug.

Otte nye patenter for større pålidelighed og mere brugervenlighed
For at optimere effektiviteten, præcisionen, holdbarheden, sikkerheden og betjeningskomforten af ​​kaliber 31-260 PS QA LU FUS 24H urværket, udviklede ingeniørerne adskillige innovationer, der resulterede i otte patentansøgninger. For eksempel gør disse tekniske justeringer det muligt at reducere energiforbruget og sliddet af visse komponenter, at skifte fra den 30. til den 1. og fra den 1. til den 30. uden at desynkronisere kalenderen ved justering af tidszonen, for at forhindre skift og fordobling spring på skiverne eller undgå at beskadige dele af værket, hvis månefasen, måneden eller ugedagen korrigeres inden for en tidsramme, hvor dette er eksplicit frarådeligt.
Bagsiden af ​​safirglasset afslører arkitekturen af ​​kaliber 31-260 PS QA LU FUS 24H urværket med de elegant udskårne og blidt buede broer. Det giver et bedre overblik over hjulene på basisbevægelsen og den udsøgte manuelt udførte finissage, der afspejler de strenge direktiver fra Patek Philippe Seal.

 

En helt ny kasse med et guillocheret hobnail-mønster
For at imødekomme dette mekaniske urværk med dets eksklusive funktioner, skabte Patek Philippe en ny hvidguldskasse med en diameter på 41 millimeter. Med sin let affasede kant og de polerede, skrå ører understreger den den slanke og tidløse elegance i Calatrava-designet, men udtrykker alligevel sin helt egen karakteristiske personlighed. Etuiet i midten viser Patek Philippes karakteristiske hobnail-motiv langs hele dens omkreds. Det subtilt skinnende mønster af bittesmå pyramider blev fremvist på kanten af ​​den berømte Ref. 3919 Calatrava “Clous de Paris” i 1985; det blev produceret i over 20 år og blev en af ​​de mest kendte modeller i urverdenen. I 2021 oplevede den et stærkt comeback i den nye, højst tidssvarende Ref. 6119 Calatrava “Clous de Paris”, der er lavet i rosaguld og hvidguld. Om kassen om Ref. 5326G-001 Annual Calendar Travel Time, det giver et nyt perspektiv på dette meget raffinerede element i Patek Philippe-stilen. For at tillade hobnail-mønsteret så elegant at pryde hele flanken af ​​urkassen, udtænkte Patek Philippe et exceptionelt urkassedesign, hvor stropperne er fastgjort til urkassens bagside.

 

Urskive i vintage-look
En anden unik facet af Ref. 5326G-001 er dens urskive i vintagestil. Den er udelukkende fremstillet af Cadrans Flückiger i Saint-Imier, en skivespecialist, som har tilhørt Patek Philippe siden 2004. Urskiven er koksgrå med en fin graduering til periferien og har en let granulær struktur, der minder om kasserne fra gamle dage. fotokameraer. Det er et aspekt, der hurtigt forbindes med getaways, vandrelyst og udforskning. Tiden på dagen er vist med påførte arabertal i hvidguld med beige lysende belægninger. Timerne for lokal tid og minutter vises med lysende hvidguld "Seringue"-visere, der med deres lange spidser ligner sprøjter. En gennemboret "Seringue"-viser angiver timerne hjemme. De tre åbninger i den årlige kalender – ugedag og måned på én linje klokken 12, dato klokken 6 – viser let læselige sorte inskriptioner på hvid baggrund. To små runde vinduer mærket "LOCAL" klokken 8 og "HOME" klokken 4 er dag/nat-indikatorer for henholdsvis lokal tid og hjemmetid. Dette afbalancerede arrangement suppleres af de sekundære sekunder, der fejer månefasens blænde ved 6-tiden. Kalenderindikationerne kan justeres ved hjælp af små korrektorer i sagsbåndet placeret i nærheden af ​​de respektive funktioner: dag kl. 10, måned kl. 2, dato kl. 4 og månefaser kl. 8. Vintage-aspektet understreges med et let hævet kassedesign safir-krystal glas.
Den nye ref. 5326G-001Annual Calendar Travel Time leveres med to udskiftelige remme, den ene beige kalveskind med nubuck tekstur (original version), den anden sort kalveskind med præget tekstilfinish og beige dekorative syninger (ekstra rem). Begge remme understreger urskivens vintage stil. De sikrer begge komfort og sikkerhed med en foldelås i 18K hvidguld.

En unik oplevelse – at lytte til kunderne
I sin søgen efter gentagne gange at udvikle nye funktioner og komplikationer, kan Patek Philippe stole på over 180 års uafbrudt erfaring, der gør det muligt at tilbyde pålidelige og exceptionelle modeller. Den nye ref. 5326G-001 er et fint eksempel. Når man skaber sine ure, udnytter producenten altid hele sin know-how til gavn for sine kunder. Det er resolut overleveret fra generation til generation og tilhører den rige arv af tekniske fremskridt kronet med over hundrede patenter. Årskalenderen og Travel Time-mekanismen illustrerer perfekt Patek Philippes kundecentrerede udviklingsfilosofi - nu er de samlet i den nye Ref. 5326G-001.

Begyndelsen af ​​en stil
For dem, der især sætter pris på det eksklusive design af den nye Ref. 5326G-001, Patek Philippe kan tilbyde et yderligere ur i Calatrava-kollektionen med samme æstetiske udseende til urkasse og urskive men med en noget mindre diameter (40 millimeter) og uden ekstra funktioner. Denne nye Calatrava Ref. 5226G-001 i hvidguld med et guillocheret hobnail-motiv på urkassen er drevet af det selvoptrækkende kaliber 26-330 S C urværk med midterste time-, minut- og sekundvisere og en blændedato klokken 3. Den leveres også med to udskiftelige remme, der ligner dem, der følger med Ref. 5326G-001. Det er endnu en perfekt fusion af bevægelse, urkasse og urskive på Patek Philippe-måden.

En unik oplevelse – at lytte til kunderne
I sin søgen efter gentagne gange at udvikle nye funktioner og komplikationer, kan Patek Philippe stole på over 180 års uafbrudt erfaring, der gør det muligt at tilbyde pålidelige og exceptionelle modeller. Den nye ref. 5326G-001 er et fint eksempel. Når man skaber sine ure, udnytter producenten altid hele sin know-how til gavn for sine kunder. Det er resolut overleveret fra generation til generation og tilhører den rige arv af tekniske fremskridt kronet med over hundrede patenter. Årskalenderen og rejsetidsmekanismen illustrerer perfekt Patek Philippes kundecentrerede udviklingsfilosofi - nu er de samlet i den nye Ref. 5326G-001.


Begyndelsen af ​​en stil
For dem, der især sætter pris på det eksklusive design af den nye Ref. 5326G-001, Patek Philippe kan tilbyde et yderligere ur i Calatrava-kollektionen med samme æstetiske udseende til urkasse og urskive men med en noget mindre diameter (40 millimeter) og uden ekstra funktioner. Denne nye Calatrava Ref. 5226G-001 i hvidguld med et guillocheret hobnail-motiv på urkassen er drevet af det selvoptrækkende kaliber 26-330 S C urværk med midterste time-, minut- og sekundvisere og en blændedato klokken 3. Den leveres også med to udskiftelige stropper, der ligner dem, der følger med Ref. 5326G-001. Det er endnu en perfekt fusion af urværk, urkasse og urskive på Patek Philippe-måden.

Credit: patek.com

popular-article
BREITLING HAR INTRODUCERET DE NYE 2022 NAVITIMER
popular-article
DREVET AF SOLEN: TAG HEUER AQUARACER PROFESSIONAL 200
popular-article
PATEK PHILIPPE PRÆSENTERER TOLV NYE MODELLER, HERUNDER EN STOR TEKNISK DEBUT OG EN BRED VIFTE AF ÆSTETISKE NYFORTOLKNINGER
popular-article
PATEK PHILIPPE REF. 5326G-001 ANNUAL CALENDAR TRAVEL TIME