Skip to content

På Watches and Wonders 2023 afslørede Patek Philippe  et bredt udvalg af nye modeller, der spænder fra en Calatrava med en original 24-timers display og en Travel Time-funktion til visning af en anden tidszone til en ny haute joaillerie-version af Grandmaster Chime og den første Annual Calendar til at blive en del af Aquanaut Luce-kollektionen til kvinder, der er kendt for sin moderne afslappede stil. En ny vintage, der fejrer teknisk mesterskab og kreativitet.

“Hvorfor tilbyder Patek Philippe så mange forskellige kollektioner? Fordi hver af dem har sin egen karakter og sin egen måde at gøre det muligt for os at innovere og udtrykke os selv på.” Det var budskabet fra Thierry Stern, præsident for den familieejede fabrikant, i en nylig kommunikationskampagne om virksomhedens brandfilosofi. Fra de store komplikationer til de elegante sportsmodeller og andre, der er blevet ikoner for urdesign, opretholder Patek Philippe et stort udvalg af ure til mænd og kvinder i enhver markedssektor. Mens tiden går, sørger fabrikanten for en afbalanceret udvikling af de cirka 150 referencer, der er lavet i små serier, der spænder fra cirka ti stykker til et par hundrede. De 17 nye introduktioner, der præsenteres på Watches and Wonders 2023, er den perfekte illustration.

Fem raffinerede nye looks til de iøjnefaldende ure - Grand Complications, der er emblematiske for Patek Philippe

Siden grundlæggelsen i 1839 har Patek Philippe markeret sig som en af de største specialister i avancerede ure. Deres suveræne mesterskab blev bekræftet i 2014 med lanceringen af det limiterede Patek Philippe Grandmaster Chime - det mest komplicerede Patek Philippe armbåndsur med 20 komplikationer. Dette ur, som blev tilføjet den nuværende kollektion i 2016, er især bemærkelsesværdigt for sine fem klangtilstande, herunder en alarm, der slår på det forudvalgte tidspunkt, og en datorepeater, der slår datoen efter anmodning.

Patek Philippe 6300/403G-001

Patek Philippe genfortolker designet af det dobbeltsidede reversible urkasse med en patenteret rotationsmekanisme ved at præsentere det for første gang i en tofarvet version, der kombinerer hvidguld og rosaguld. Denne nye Patek Philippe Grandmaster Chime Reference 6300GR-001 skiller sig også ud med sine to brune opaline urskiver med et håndskåret Clous de Paris eller "hobnail" mønster på siden, der viser tiden på dagen, og dens tofarvede kastanjebrune patinerede alligatorrem og tofarvede foldespænde.

I 2022 fremhævede Patek Philippe den mekaniske perfektion af Grandmaster Chime med to juvelbesatte versioner, den ene med baguette-slebne diamanter (Reference 6300/400G-001), og den anden med baguette-slebne diamanter og blå safirer (Reference 6300/401G-001). Nu præsenterer producenten en ny alliance mellem haute horlogerie og haute joaillerie med Patek Philippe Grandmaster Chime Haute Joaillerie Reference 6300/403G-001, der glimter med 118 baguette-slebne smaragder (7,87 ct) og 291 baguette-slebne diamanter (20,54 ct) i et superbt eksempel på teknikkerne "baguette" og "usynlig" indfatning. Dette ur er udstyret med to skiver i sort ebenholt opaline med et håndskåret Clous de Paris eller "hobnail" mønster på tidsiden og en blank sort alligatorlæderrem med grøn håndsyning.

Patek Philippe 5316/50P-001

Patek Philippe præsenterer Reference 5316 - et imponerende ur med en minutrepeater, et tourbillon, en evighedskalender og en månefaseindikator. Grand Complication Reference 5316/50P-001 har en moderne appel med en platin kasse og en safirkrystal-skive. Firmaet tilføjer også to nytolkede minute repeater-ure under overskriften "Rare Handcrafts" til deres samling. Rare Handcrafts World Time Minute Repeater Reference 5531G-001 er det første minute repeater-ur i hvidguld, mens Rare Handcrafts Minute Repeater Reference 5178G-012 har et automatisk urværk og "katedral"-gonge.

En ny kompliceret model og opdaterede designs i Calatrava-samlingen

Med sit elegante runde urkasse og luft af underspillet elegance har Calatrava-samlingen (lanceret i 1932) gjort sit præg som arketype på tidløs elegance. Gennem årene har Patek Philippe tilføjet til denne store familie en række komplikationer, der anvendes i dagligdagen, såsom Travel Time-funktionen med to tidszoner og ugekalenderen. Patek Philippe udvider nu sit sortiment af Travel Time ure med det nye Calatrava Reference 5224R-001 med Travel Time med to tidszoner og en original 24-timers display. Det nye caliber 31-260 PS FUS 24H automatiske urværk adskiller sig yderligere ved sit patenterede system til korrektion af lokal tid med kronen. Det er indkapslet i en rose-guldkasse, der harmoniserer med en blå skive, der er forfinet med komplekse afsluttende detaljer og prydet med tal, time-markører og fem-minutters cabochons, alle i rose-guld, som er påført individuelt i hånden.

Patek Philippe 5224R-001

Nye modeller i Pilot-stilen og Calatrava-kollektionen

Siden 2015 har modeller i Pilot-stilen, der er inspireret af Patek Philippe-ure skabt til piloter i 1930'erne, spillet en markant rolle i fabrikkens kollektioner, med adskillige versioner af Calatrava Pilot Travel Time med dual time-zone mekanisme samt en Grand Complication udstyret med en 24-timers alarm. Patek Philippe giver nu denne karakteristiske linje, der er kendt for sit originale og genkendelige æstetik, sine første to kronografmodeller: Calatrava Pilot Travel Time Chronograph Reference 5924G-001 med en blå-grå solstråle-skive og en marineblå kornet kalveskind-rem; og Calatrava Pilot Travel Time Chronograph Reference 5924G-010 med en lakeret skive i khaki-grøn og en olivengrøn kalveskind-rem med en vintage finish. Disse to ure har kaliberen CH 28-520 C FUS selvoptrækkende bevægelse, der forener tre praktiske og brugervenlige komplikationer: en flyback-kronograf, en Travel Time dual time zone-funktion og datoen, der angives ved en viser, der er koblet med lokal tid.

Andre nye modeller i Patek Philippe aktuelle kollektion inkluderer Calatrava-referencer 6007G-001, 6007G-010 og 6007G-011 med en grafisk moderne stil. De ibenholt-sort skiver, der er beriget med tre typer af finish, center en præget "kulstof" mønster. Dynamikken i designet er øget med farveaccents på skiver og remme: gul (6007G-001), rød (6007G-010) eller himmelblå (6007G-011). De hvide-guld-kasser huser kaliberen 26-330 S C selvoptrækkende bevægelse med datofunktion og stopsekunder.

Patek Philippe udvider også sit sortiment af elegante ure til kvinder med det nye automatiske Calatrava Reference 4997/200R-001, en fortolkning af en stor klassiker, der fanger øjet med et urkasse i rosaguld og en urskive og rem udsmykket i lilla. Urskiven, præget med et mønster af koncentriske bølger, er belagt med mere end femten lag af gennemsigtig lak og skaber en fortryllende følelse af dybde. Urkassen er prydet med en bezel med diamanter og huser caliber 240 ultratyndt selvoptrækkende bevægelse.

Nye funktioner og nyt design til Aquanaut og Aquanaut Luce

Patek Philippe har gjort sig bemærket inden for sporty elegance ved at designe to modeller, der har opnået kultstatus: Nautilus (1976) og Aquanaut (1997), sidstnævnte styrkede sit sortiment i 2004 med lanceringen af damemodellen Aquanaut Luce. Efter introduktionen af en model med Travel Time dual time-zone i 2021 og en automatiske chronograph version i 2022, forkæler Aquanaut Luce sig nu med en ny praktisk og nem-at-bruge komplikation: det patenterede Års Kalender. Denne Aquanaut Luce Års Kalender Reference 5261R-001 i rosaguld med en blå-grå urskive og rem øger udvalget af komplicerede ure til kvinder med en ikke-ædelstensbesat model.

Patek Philippe 5261R-001

Det nye automatiske Aquanaut Luce Reference 5268/200R-010 til kvinder koordinerer en urkasse i rosaguld med en urskive og integreret rem i en taupefarve - en varm nuance mellem brun og grå, i perfekt harmoni med dette models "moderne casual chic" stil. Dets karakteristiske runde ottokantede bezel lyser op med 48 diamanter. Urkassen er vandtæt op til 120 m og huser caliber 26-330 S C automatiske urværk.

Den automatiske Aquanaut-chronograf til mænd, der allerede er tilgængelig i stål og hvidguld, har nu også en rosaguldskasse til den nye Aquanaut Chronograph Reference 5968R-001, der er udstyret med en solskinnende skive i et gradient af brunt til sort og en matchende kompositrem.

Fra tekniske modeller til smykker

I segmentet af komplicerede ure til mænd giver automatiske Flyback Chronograph med Annual Calendar Reference 5905R-010 udstyret med en rosaguldskasse og en blå solskinnende skive et nyt udtryk til denne alliance mellem to eftertragtede Patek Philippe-komplikationer. Gondolo-samlingen, der omfatter Patek Philippes "form-ure" i Art Deco-inspiration, annoncerer tilbagevenden af et smykkeur med unik stil og tidløs elegance. Gondolo Serata Reference 4962/200R-001 i rosaguld er indsat med spessartites arrangeret i et dobbelt farvegradient, der fremhæver kassens raffinerede kurver. Den brune lakerede skive præsenterer en blomsterdekoration med kontrasterende finish.

Credit: www.patek.com

popular-article
Patek Philippe præsenterer 17 nye urmodeller med innovative tekniske og æstetiske funktioner, der beriger deres brede udvalg af kollektioner.