Skip to content

I anledning af Watches and Wonders Geneva 2022-showet løfter Patek Philippe sløret for den helt nye Ref. 5326G-001 Årlig kalenderrejsetid, der for første gang introducerer to af producentens ikoniske komplikationer med et helt nyt coverdesign. Derudover beriger producenten sin kollektion med stilfulde nyfortolkninger af særligt eftertragtede modeller. Disse nye modeller afrunder det omfattende og varierede udvalg af komplicerede Patek Philippe ure og tilbyder en række designs til damer og herrer, altid med vægt på tidløs elegance.

Ved at udnytte den erfaring og knowhow, der er akkumuleret gennem 180 år og overleveret fra den ene generation til den næste, har Patek Philippe en overbevisende track-record med igangværende tekniske fremskridt, der i dag er kronet af over hundrede patenter. Denne tradition for innovation kommer i forgrunden, især inden for området for store komplikationer, der er blandt de særlige aktiver ved fremstillingen. Det er også synligt i de såkaldte "nyttige komplikationer" såsom Annual Calendar patenteret i 1996, en fuld kalender med dag/dato/måned, der kun kræver én manuel rettelse om året, og Travel Time (1997), der viser to tidszoner. For første gang samler Patek Philippe disse geniale og brugervenlige funktioner i ét ur. Udstyret med den nye automtiske kaliber 31-260 PS QA LU FUS 24H (otte patenter), den nye Ref. 5326G-001 Annual Calendar Travel Time lyser med en datovisning synkroniseret med lokal tid og korrigeres automatisk frem eller tilbage, når tidszonen ændres. For at give en ædel ramme for denne unikke funktion, skabte Patek Philippe et helt nyt ydre med en Calatrava-kasse guillocheret med hobnail-mønsteret rundt om hele dens flanke; den har en koksgrå vintage urskive, der minder om gamle fotokameraer i fascinerende detaljer. Aficionados af eksklusivt design vil også finde det i et andet ur med et urkasse og urskive med den samme æstetiske signatur uden yderligere funktioner: det er Ref. 5226G-001 Calatrava drevet af den automatiske kaliber 26-330 S C.

En meget moderne "Vintage" stil
Patek Philippes omfattende arv, hovedsageligt de utallige udstillinger på Patek Philippe-museet i Genève, er en uudtømmelig inspirationskilde for designerne. Problemet her er ikke simpel kloning eller genudgaver af gamle modeller. Målet er altid en æstetisk udvikling, en overgang til nutiden. Dette subtile samspil mellem klassicisme og modernitet vil blive perfekt fremvist af to genfortolkninger i foråret 2022. Ref. 5320G-011 Perpetual Calendar med tre-trins lugs viser elementer fra en model fra 1945. Den har en ny opalin rosa forgyldt urskive, der understreger dens "vintage" baggrund. Den klassiske Ref. 5172G-010 Men's Chronograph er inspireret af 1940-1950 modellerne og viser også en opalin rosa forgyldt urskive, under hvilken et klassisk urværk med seks patenterede innovationer sporer tiden.


Fra tidløs olivengrøn til gensynet klassisk grøn 
Ved forskellige lejligheder har den grønne farve manifesteret sig på bemærkelsesværdige måder i Patek Philippes kollektioner. I 2004 tiltrak det afslappet elegante, moderne Aquanaut Luce dameur med urskive og rem i "Adventurous Khaki" stor opmærksomhed. Siden da har Khaki i lidt varierende nuancer været en del af farven på flere Aquanaut-modeller (Ref. 5168G-010 Aquanaut-armbåndsur til mænd, Ref. 5968G-010, Aquanaut Chronograph, Ref. 5267/200A-011 Aquanaut Luce). I 2021 lancerede producenten en yderligere skivefarve: olivengrøn. Det startede med den automatiske Ref. 7300/1200A-011 Twenty~4 efterfulgt af de sidste to serier af Ref. 5711 Nautilus i stål (5711/1A-014 og 5711/1300A-001) og en decideret sporty udgave af den automatiske Annual Calendar Flyback Chronograph i rustfrit stål (Ref. 5905/1A-001). Samme år udvidede Patek Philippe rækkevidden og gav den automatiske Ref. 5930P-001 World Time Flyback Chronograph med en grøn opallakeret urskive i en lidt mørkere nuance.Olivengrøn giver i dag tre ure af den nuværende kollektion et nyt, moderne og tidløst ansigt, der understreger de respektive modellers personligheder og leger med lyset på et utal af måder. Umiskendeligt og nutidigt: Ref. 5205R-011 i rosa guld med en urskive sortgraderet til periferien. Elegance på ethvert tidspunkt af dagen er kendetegnende for Ref. 4910/1200A-011 Twenty~4 manchette quartz ur i stål med en sunburst skive. Ref. 7130R-014 Ladies' World Time ur i rosa guld er usædvanligt raffineret. Midten af ​​dens urskive er prydet med en håndguillocheret gammel kurvefletdekor. Til platin Ref. 5270P-014 Chronograph med en evighedskalender, Patek Philippe tilbyder også en grønlakeret urskive med en sort graduering, en gensynet klassisk nuancefarve, der minder om karrosserierne i de smukkeste veteranbiler.

Tre nye versioner af World Time ure
Det berømte Patek Philippe World Time-ur blev lanceret i 1930'erne og gør det muligt at aflæse de lokale tider for alle 24 tidszoner på et øjeblik. Takket være en eksklusiv mekanisme, patenteret i 1999, behøver brugeren blot at aktivere pusheren klokken 10 for samtidig at korrigere alle visninger i en times trin. Ud over Ref. 7130R-014 Ladies' World Time-ur med en olivengrøn urskive, Patek Philippes rejseurkollektion byder velkommen til to nye fortolkninger af eksisterende modeller. For første gang har Ref. 5230P-001 World Time kombinerer et platinurkasse med en blå skive og matchende rem. Dens urskive viser et nyt manuelt guillocheret cirkulært mønster inspireret af ref. 5110 (2000): det var det første ur udstyret med den patenterede World Time-mekanisme. I midten af ​​urskiven står Ref. 5231G-001 Rare Handcrafts World Time-ur har et nyt kort i grand feu cloisonné-emalje, der viser Oceanien og Sydøstasien.

Ædelstens forførende kraft
For Patek Philippe har ædelsten længe været en af ​​de mest attraktive måder at understrege et urs æstetiske tiltrækningskraft på og på passende vis pryde dets sofistikerede mikromekaniske indre liv. Denne forbindelse mellem kreativitet og knowhow skiller sig ud i to nye versioner af allerede eksisterende modeller. Ref. 5374/300P- 001 storslået komplikation med en minutrepeater og en evighedskalender har et automatisk værk og katedralgonger; den er prydet med et glitrende supplement af baguette-slebne diamanter og baguette-slebne blå safirer. Ref 7121/200G-001 Ladies' Moon Phases ur forstærker sin skønhed med en hvidguld urkasse, en blå sunburst urskive og en bezel affyret med glimtet fra to forskudte rækker af brillantslebne diamanter sat med "Dentelle" teknikken.

En rig samling af Rare Handcrafts
Som hvert år præsenterer Patek Philippe en rig samling af enestående stykker og begrænsede oplag (kuppelbordure, lommeure, armbåndsure), der udviser de næsten uddøde teknikker fra Rare Handcrafts som miniaturemaleri på emalje, grand feu cloisonné emalje, mikromarquetry af træ eller manuel gravering i sin fulde pragt. 2022 Rare Handcrafts-kollektionen består af 59 kreationer. Det er åbent for offentligheden på Patek Philippe Salons i Genève fra 6. til 23. april 2022.

Credit: Patek.com

popular-article
BREITLING HAR INTRODUCERET DE NYE 2022 NAVITIMER
popular-article
DREVET AF SOLEN: TAG HEUER AQUARACER PROFESSIONAL 200
popular-article
PATEK PHILIPPE PRÆSENTERER TOLV NYE MODELLER, HERUNDER EN STOR TEKNISK DEBUT OG EN BRED VIFTE AF ÆSTETISKE NYFORTOLKNINGER
popular-article
PATEK PHILIPPE REF. 5326G-001 ANNUAL CALENDAR TRAVEL TIME