Skip to content

Vi har haft det sporty Baume&Mercier Clifton Baumatic Day-date Moon phase i en uge - et ur der byder på en flot række komplikationer, pakket ind i et meget tiltalende og tidssvarende design. Læs med nedenfor.

Uret blevet lanceret i 2020, og vi skrev allerede om det den gang, da det er et ur, vi på mange måder er utrolig imponeret over. Uret blev dengang præsenteret i stål med gråskive, som er den version vi har testet, og i 18k rødguld, som også er med grå skive. I år er blev der tilføjet to nye skivevarianter til, som begge er i stålkasser. Den ene er grøn, som vi, alt andet lige, må sige er farven alle skal have i 2022. Derudover er den også præsenteret i en gradueret blå, som minder om den klassiske Baumatic, vi skrev om her.

Uret måler 42mm. Uret har relativt lange horn, hvilket gør at uret får en god volumen på håndleddet, og da hornene er meget elegante, så bevares den klassiske look stadig. Så uret er, i vores optik, moderne klassisk med et sporty-tvist. På skiven er urets komplikationer flot præsenteret. Øverst, ved kl. 12, finder vi ugedagen og nederst ved kl. 6, finder vi månefasen, som flot er indkapslet af datoen. Skiven er gradueret grå og changere flot, når sollyset rammer den.

I uret finder vi det vedkendte Baumatic værk BM14-1975A C2, med 5 dages gangserve. Værket er, som vi også har skrevet i tidligere artikler, Baume&Merciers første in-house værk. Det er et meget pålideligt værk, med et meget lavt service interval, i skrivende stund er det ca. hvert 8. år. Dette bliver formentlig endnu bedre i fremtiden, da Baume&Mercier hele tiden søger at forbedre dette, så du som kunde, ikke skal have mange udgifter til service, og så du ikke skal undvære dit ur for tit. 

Baume&Mercier - Bm12-1975m-cf

Vi har, i den uge hvor vi har båret uret, været imponeret over hvor langt Baume&Mercier er nået, siden de præsenterede det første Baumatic i 2018. Uret er en fornøjelse at kigge på og de små detaljer kommer til sin ret, når man ser på uret i løbet af dagen. Vores eneste anke er, som vi også skrev med den klassiske Baumatic, at foldespændet godt kunne være af højere standard, som eks. Baume&Merciers helt almindelige c-spænde. Men det er også det eneste vi har at udsætte på uret.

Uret er et godt suplement til dig der allerede har sportsuret fra eksempelvis Omega eller Rolex, og gerne vil have et klassisk ur i moderne look. 

Vi har uret i dets forskellige versioner tilgængelig i vores forretning og vi glæder os til at præsentere det for dig.

Vi ses på Østergade 15, 1100 København K.

popular-article
En uge på håndleddet - Baume&Mercier Clifton Baumatic Day-date Moon phase
popular-article
En uge på håndleddet: The Piaget Polo Skeleton
popular-article
Cartier Pasha Chronograph 41mm. - En uge på håndleddet
popular-article
Chopard Alpine Eagle - En uge på håndleddet