Skip to content

Vi har haft den nye Longines Legend Diver på håndleddet i en uge.

Uret har samme udtryk som det første, der kom i stål, i 2007, nemlig uden dato. Det er et moderne dykkerur i allerbedste vintage stil. Uret er til den moderne mand, som gerne vil skille sig ud, og ønsker at pryde sit håndled med et ur i unikt materiale og en helt hypnotiserende skive.

Longines Legend Diver Bronze

Legend Diver’en har siden sin “re-launch” været en af de mest populære modeller hos Longines, og denne model i bronze er absolut et ur der er værd at lægge mærke til.

Longines Legend Diver bronze on wrist

Uret måler 42mm. i diameter og 13.5mm. i højden. Det er et ur, som med sine to remme (grøn natorem og brun læderrem) har mange forskellige udtryk, og derfor kan bruges i alle sammenhænge - uanset om du har jakkesæt eller shorts på. Skiven har et fantastisk udtryk og leger med lyset, og har så mange nuancer, så der dukker små detaljer op og et nyt udtryk i løbet af hele dagen, når du ser på dit håndled.

Longines Legend Diver bronze NATO strap on wrist

Materialet bronze passer godt til den grønne skive, og giver en “varm” efterårsfølelse, når den brune læderremmen sidder på. Omvendt giver kombinationen med den grønne natorem et frisk pust af forår og sommer. Uanset hvilken rem der er på er der et udtryk der gør sig gældende - uret har den helt rigtige “vintage feel”.
Valget af materialet i forhold til farvekombination er vi meget begejstrede for.
Hornene er meget smalle, hvilket gør, at hvis du har et smalt håndled, så kan uret være svært at bære. Vi anbefaler derfor at du kommer ind og prøver det inden du foretager et køb.
Urkassen er har samme dimensioner som de tidligere modeller, og har også en fast bagkasse (dog her i titanium) trykt med dykkeren, som holder sin harpun. De to kroner er skruet ind, hvilket gør det muligt for uret at opnå et vandtæthed på imponerede 300m.

Longines Legend Diver bronze

Urværket der ligger i uret er Longines Kaliber L.888.5, som er bygget på ETA basen A31.L11 og som kun bliver produceret til Longines af ETA. Kaliber L.888.5 har mange gode ting i værket, som bl.a. en silicone balancebro og hele 64 timers gangreserve. I den uge vi havde uret, holdte det tiden præcis som det skulle, og det blev brugt i den almindelig hverdag, både med cykling og træning. Så det er bestemt et hårdfør ur, som man ikke skal være nervøs for at bruge - det skal nok holde tiden.

Som tidligere skrevet, så kommer uret med to remme - en grøn natorem og en brun vintage kalverem. Dette er i vores optik meget lækkert, da uret, som beskrevet, ændrer fuldstædig utryk, alt efter remmen. Man kunne argumentere for at man får to ure i ét.

Longines Legend Diver bronze

Uret er, med alle parametere taget i betragtning, et fantastisk ur. Der er selvfølgelig ting man kunne ønske sig, som eks. at spændet også var i bronze og at den coating der ligger på bronzen, var lidt stærkere, da det ændrer farve meget hurtigt. På den uge, hvor vi havde det, ændrede farven sig til en markant mørkere toning. Det vil, alt andet lige, selvfølgelig ske med tiden. Men det er også noget af de vi finder lækkert ved et bronzeur - hele processen hvori farven ændres.

Uret koster: 21.650 kr. og kan købes her eller i vores forretning

Vi mener at alle urentusiaster fortjener et Longines, da brandet har så stærke rødder og er et af de ældste brands, som stadigvæk eksisterer.

Fakta:
Urkasse: 42mm diameter x 13.5mm i børstet bronze.
Urkive: Gradueret grøn og indeks/visere med Super-LumiNova
Rem: Brun læderrem med hvide stikninger og grøn NATO-rem i nylon.
Urværk: Mekanisk automatik. Longines kaliber L.888.5 med 21 juveler, 64 timers gangreserve og 25.200 bph
Reference: L3.774.1.50.2

popular-article
En uge på håndleddet - Baume&Mercier Clifton Baumatic Day-date Moon phase
popular-article
En uge på håndleddet: The Piaget Polo Skeleton
popular-article
Cartier Pasha Chronograph 41mm. - En uge på håndleddet
popular-article
Chopard Alpine Eagle - En uge på håndleddet