Skip to content

Vi har i en uge haft den nyeste version af Baume et Mercier Clifton Baumatic på håndleddet. Uret er testet sydpå i varmen og nordpå i kulden. Nedenfor kan du læse vores anmeldelse.

Første indtryk

Uret har et klassisk, men moderne udtryk med sine 40mm, og så har det en helt vanvittig flot blå (Cadran Bleu) skive, der med sin graduering viser himlen over en dag - mørk, lys, mørk. Hvis man vender uret, kan man i denne gennemsigtige bagkasse se Baumatic-værket, BM13. Værket har en fem dages gangreserve, og er COSC certificeret. Datoen er placeret ved kl. 3 og har en meget fin og letlæselig størrelse.

Baume et Mercier Baumatic Bagkasse

 

Uret er prissat til 24.730 kr., hvilket må siges at være en yderst rimelig pris for et ur i den kaliber, som Baumatic er. Selvfølgelig er der mindre ting, såsom foldespændet, som godt kunne have en lidt bedre finish, men her er vi virkelig nede i bagatellerne. Overordnet set er førstehåndsindtrykket meget positivt, og uret giver en følelse af, at man får “bang for the buck.”

Baume Mercier Baumatic med blå skive

Baumatic så dagens lys i 2018 med hvid skive, og blev lanceret med den blå skive til SIHH i 2019. Uret fås med læderrem, som det vi har testet, og med lænke.

Uret har den nyeste version af Baumatic-værket BM13, som er efterfølgeren til det første Baumatic værk BM12, der var i de første ure, der blev lanceret i 2018. Den teknologi, der var brugt for balancehjulet i BM12 (silicon), har resulteret i en retssag om patent for Baume et Mercier, hvorfor denne teknologi ikke er brugt i BM13. Dette har gjort, at fjederhuset skulle gentilpasses, og der bliver brugt en ny lubricant for at sørge for de fem dages gangreserve. For at sikre uret imod magnetisme er der lagt en kromring rundt om værket. Værket er lige så godt som BM12, hvis ikke bedre, ifølge Baume et Mercier. En ting, der er sikkert, er - uret holder tiden i kraft af sin COSC certificering, og det har i hele ugen været brugt i nærheden af stærk magnetisme, iPad, computer mv., og det har ikke påvirket nøjagtigheden.

På håndleddet

Uret sidder meget behageligt på håndleddet, og med mulighed for at mikrojustere remmen (der er to sæt huller i hornene) kommer uret til at sidde helt perfekt og meget behageligt. Uret er meget let at læse, og det er - i hvert fald for os - uundgåeligt ikke at blive fascineret af skiven, hver gang man ser, hvad klokken er.

Med sin højde, på kun 10,5mm, så passer uret under alle skjorter, uanset om det er med eller uden manchetknapper. Aligatorremmen er blød og behagelig, selv når det er varmt, er den ikke gene. Det eneste, der er at anfægte på uret, når solen skinner og varmen er tiltagende, er foldespændet, som godt kan være lidt klæbende til huden, når det bliver rigtig varmt.

Overordnet set, så giver uret masser af glæde, når det sidder på håndleddet, og kvaliteten og punktligheden gør kun det hele bedre.

Baume et Mercier Baumetic med blå skiv på lænke

(billede lånt fra: https://www.baume-et-mercier.com/en/watches/new-clifton-baumatic-page.html)

Samlet set

Uret henvender sig til den kvalitetsbevidste mand, der måske allerede har købt sit sportsur fra eksempelvis Patek Philippe, Rolex, Omega etc., og som ønsker sig et “no-nonsense” dress-ur. Baume et Mercier retfærdiggør deres statement “affordable luxury” med dette ur, og vi kan kun sige, at det er vemodigt at skulle sende uret retur.

Kom ind og prøv uret selv i vores forretning.

popular-article
En uge på håndleddet - Baume&Mercier Clifton Baumatic Day-date Moon phase
popular-article
En uge på håndleddet: The Piaget Polo Skeleton
popular-article
Cartier Pasha Chronograph 41mm. - En uge på håndleddet
popular-article
Chopard Alpine Eagle - En uge på håndleddet