Skip to content

Chopard - Hvelplund 50 års jubilæum

Erik Hvelplund, som startede Hvelplund Ure&Smykker i 1971, har lige siden da været forhandler af det familieejede mærke Chopard. Erik kendte indgående til Chopard som brand, og til familien (Scheufele) fra sine mange år som urmager.
Erik mødtes altid med Mr. Scheufele og hustru, når han var på den årlige urmesse i Basel. Noget af det Erik var mest imponeret over var Chopards særegne og unikke utryk i deres ure. Han beskriver det selv som: “unikke ure med et fantastisk design”. I tiden var urene med ægte stenskiver, så som andesite, tigerøje og opal. Og det var lige netop disse, som fangede kunderne interesse i Erik butik på hotel Sheraton i København. Her kom mange amerikanere, der, ligesom Erik, fandt Chopards design helt uimodståeligt og tiltrækkende, og de købte rigtige mange Chopard ure.

Hvelplund har, som skrevet, helt siden åbningen, forhandlet Chopard, og har i anledning af 50 års jubilæet valgt at udvide samarbejdet i 2021, og her kan vi godt love dig, kære læser, at du har noget at glæde dig til. Men mere om dette i 2021.

En af de kollektioner du altid kan finde hos os er Happy Sport. Et ur der i særdeleshed skiller sig ud fra mængden. Uret blev først præsenteret til en konkurrence i 1976, hvor Chopard vandt. Herefter gik Chopards ingenører igang med at konstruere uret, så det kunne komme i masseproduktion. Uret er ikonisk og unikt for Chopard, ligeså vel som Nautilus er for Patek Philippe og Royal Oak er hos Audemars Piguet., og er genkendeligt på lang afstand med den ikoniske konstruktion, hvor diamanterne flyder henover skiven.

 

Sketch-af-det-første-Happy-Sport-1993.jpg

Erik har gennem tiden med Chopard brandet haft en særlig status hos Mr. Scheufele og det er da også derfor at han har været med til det legendariske racerløb Mille Miglia, hvor han blev hentet af Mr. Scheufeles private chauffør i Mr.
Scheufeles prangende Mercedes i Milano lufthavn. Til selve løbet var Erik placeret med Scheufele familien.
Mille Miglia afholdes hvert år og startede i 1927, og er den største sportsbegivenhed hvert år i Italien. Løbet har siden 1986 haft sin start i den italienske by Brescia.

Chopard-Mille-Miglia-historie
Foto: https://www.chopard.com/intl/mille-miglia-history

Mille Miglia er som bekendt Chopards sportsure, og har taget navnet netop efter racerløbet.
Chopard har siden 1988 været officiel “time keeper” og partner af Mille Miglia løbet.
De klassiske Mille Miglia ure har deres æstetik fra bilerne som kørte i løbet  i perioden fra 1927-1940. Hvor Mille Miglia GST har deres design fra bilerne som kørte fra 1941-1957.
Chopard præsenterer hver år en Limited Edition af det årlige ræs. I år præsenterede Chopard deres nyeste Mille Miglia i sort PVD. Et helt igennem fantastisk ur til, i vores optik, en meget skarp pris.

Chopard er som Hvelplund stadig familieejet, og ligesom i Hvelplund, hvor Paul Hvelplund, Eriks søn, nu står for forretningen, så har Mr. Scheufele også en søn, der allerede i skrivende stund, gør et stort arbejde hos Chopard. Vi glæder os derfor meget over samarbejdet, og ser frem til at præsentere jer for Chopards lækre produkter.

Chopard-Mille-Miglia-2020-race-edition

Mille Miglia 2020 Race Edition
Ovenfor ses den ene af dettes års versioner af Mille Miglia Race Edition. Uret er et stål ur, som er belagt med DLC. Den anden version er i 18k rosa guld, som også er DLC belagt.
Stålmodellen er limiteret til 1.000 eksemplarer og 18k rosa guldmodellen er limiteret til 250 eksemplarer.
Begge er, med deres begrænsede produktion, samlerobjekter, og alle der deltager som kører i Mille Miglia modtager selvfølgelig et eksemplar, da kronografen er essentiel for enhver racerkører.

popular-article
Komplikationer og ikoniske designs: otte nyheder, der viser Patek Philippes fortræffelighed.
popular-article
Eksklusive brugte ure
popular-article
Patek Philippe Nautilus - One of the world’s costliest watches is made of steel
popular-article
GENFØDELSEN AF ET SCHWEIZISK UR-IKON