Skip to content
Cartier Culture of Design

KOMPROMISLØS, KLASSISK OG PRÆCIST

Cartier er kendt for deres unikke designs, som de igennem årtier har været i stand til at udvikle uden at miste grundformen i de særlige udtryk. Disse designs inkluderer:

Tank, Trinity, Juste un Clou, Santos, Love, Panthère og Ballon Bleu, som alle er øjeblikkeligt genkendelige. Alle disse designs er baseret på fire hovedprincipper: linjens renhed, nøjagtigheden af formen, ligevægt i proportionerne og et minutiøst fokus på de eksklusive detaljer.

RENHEDEN LIGGER I LINJERNE

Cartier har en evig søgen efter at reducere designet og skabe en struktur, der ikke blot forener enkelthed og funktioner i sin reneste form, men er genkendelig og med det samme forståelig. Det er blandt andet dette, der har skabt de klassiske ure, som har formået at indføje sig i enhver tidsperiode gennem mere end 100 år.

Cartier - Renhed i linjerne

NØJAGTIGHEDEN I FORMEN

Ethvert design fra Cartier er nøje afmålt på symmetri, parallelisme eller asymmetri. Dette sker gennem en mesterlig tilføjelse af perspektiv, dybde og kurver, som giver en særegen styrke til de unikke værker. I hvert nyt design genopfinder Cartier sig selv ved at dekomponere formen for at samle den på ny i overraskende og tidløse udtryk.

Cartier - Nøjagtighed i formen

SIRLIG PRÆCISION I PROPORTIONERNE

Balancen mellem linjer og former, volumen og harmoni skaber en ligevægt i proportionerne, som kendetegner Cartiers designs – en detaljegrad, der også fokuserer på teknisk innovation og ergonomiforskning, som lader uret blive ét med armen. Præcisionen transcenderer derfor lige så vel til kombinationen af dit Cartier ur og dit tøj. Tag en farverig rem på dit Santos ur for skabe en elegant udstråling af dit afslappede tøj. Eller brug en klassisk, sort alligatorrem eller lænke på dit ur, for at understrege dit jakkesæt og den klassiske elegance, som Cartier er kendt for.

Cartier - Sirlig præcision i proportionerne

FORSKELLEN LIGGER I DETALJEN

Cartier udforsker kontinuerligt grænserne for designs og detaljegraden. En af de mest ikoniske detaljer er inkorporeringen af Cartiers logo i urskivens ene tal, som alt efter model kan findes ved kl. 7 eller kl. 10. En genial måde, hvorpå Cartier fremviser deres detaljeniveau og samtidig gør det nærmest umuligt at kopiere deres ure.

Du kan læse mere om nogle af Cartiers unikke detaljer her 

Cartier - Forskellen ligger i detaljen

ELSKEDE FORMÅL

Cartiers designs er tidsløse og skønt de er vintage for nogle, står disse designs tidstesten: klassisk, evig, essentiel. De kan alle blive genopfundet og fortsætte med at inspirere til samtaler: en ubegrænset kilde til kreativ energi, som Cartier vover at udvikle over tid uden at miste grundstenen i enhver af deres kollektioner. En kulturel, men også følelsesmæssig arv, som bliver givet videre til nye generationer. Forbindelsen, vi har til disse designs, vokser for hver gang det bruges og skaber små minder. En stærk følelse direkte knyttet til ideen om arv og den tidløshed, som de symboliserer. 

Cartiers design af ure og smykker, er en bemærkelsesværdig krydsning mellem historie og traditionsrigt urmageri, der bekræfter Cartiers oprindelige hensigt om at skabe designerværker. 

Nogle af Cartiers designikoner er:

BALLON BLEU DE CARTIER

Ballon Bleu blev skabt i 2007 ud fra en ny vision om rundhed, der for Cartier involverede at give volumen til cirklen. Dobbelt konveks, dens form rammer den perfekte balance mellem linje og volumen. For at undgå, at linjen går i stykker, er safirkrystalviklingskronen perfekt integreret i kassen, hvor kronhætten under en metalbøjle ved kl. 3 beskytter den blå sten. 

TANK

I 1917 tog Louis Cartier inspiration fra linjens renhed til at skabe en ny urform.

De to parallelle sider er det, der gør Tank uret så genkendeligt. Inspireret af designet af en kampvogn set ovenfra følger uret et klart grafisk princip: siderne var køretøjets aftryk i sandet, kassen var tårnet. Fra denne kombination kom et nyt og grundlæggende princip: hornene er tilpasset i en stram linje med remmen for at opretholde balancen i designet.

Cartier Tank

PANTHÈRE DE CARTIER

Panthère uret blev lanceret i 1983 og er et kunstværk: den firkantede kasse med afrundede vinkler, den smukke krone og de organiske former på hver enkelt led i kæderemmen. Med Panthère-uret har Cartier søgt at skabe en enkelhed i linjerne og samtidig bibeholde en kreativ frihed i designets udstråling. Uret tager sit navn fra armbåndet, der gengiver husets ikoniske panter. Panthère de Cartier blev redesignet i 2017 og reflekterer frihed, glæde og triumferende kvindelighed. 

Panthère De Cartier

SANTOS DE CARTIER

Santos urdesignet blev lanceret i 1904 og er i dag indbegrebet af Cartiers evner. Formgivning, en kærlighed for minimalisne, nøje afmålte proportioner og et øje for detaljerne skabte det ikoniske ur, som blev udviklet til luftfartspioneren Alberto Santos-Dumont. For første gang skabte Cartier ikke blot et af verdens første armbåndsure, men et firkantet ur på et tidspunkt, hvor lommeuret var rundt. Læs mere om Santos urets design og utrolige historie her

Cartier Santos De Cartier

AT KERE SIG OM KUNDEN

Siden 1847 har Cartier legemliggjort en traditionsrig service, der virkelig forpligter sig til de håndlavede kreationer såvel som sin ekspertise og kvalitet. Dette engagement er drevet af et ønske om konstant at forbedre kundetilfredsheden, tilbyde den højeste merværdi, inspirere og give kunderne muligheden for at nyde deres Cartier ure gennem hele livet.

EN DEDIKERET SERVICE FOR EJERE AF CARTIER-VÆRKER

For at markere lanceringen af ​​de nye fortolkninger af dets ikoniske ure - Panthère de Cartier i 2017, Santos de Cartier i 2018 og Pasha de Cartier i 2020 - tilbyder Cartier ejere af disse tre ure, uanset deres produktionsår, et fuldt servicetjek uden beregning.

CARTIER CARE

Cartier lancerede Cartier Care i 2019 med den hensigt at forbedre holdbarheden af ​​sine kreationer, og de begyndte med deres ure. Alle ejere af Cartier ure opfordres nu til at registrere deres ure på Cartier Care-platformen. Kunder, der tilmelder sig Cartier Care, kan drage fordel af en international garantiforlængelse på op til otte år. Den innovative Cartier Care-platform giver Cartier mulighed for at opbygge et personligt og varigt forhold til klienterne og sørge for dem ved at tilbyde dem andre tjenester. Selvom det i øjeblikket er dedikeret til ure, har Cartier Care planer om at udvide det til flere af deres produkter.

For fuldt ud at bevare glansen i Cartiers ure over tid tilbyder de en gratis rengørings- og poleringstjeneste til alle kunder. 

GØR DET PERSONLIGT

For at gøre Cartier oplevelsen mere unik og personlig tilbyder Cartier mulighed for personalisering, uanset købsår.

Standardgravering er tilgængelig for at påføre en besked, initialer eller en dato inde i et smykke eller på bagsiden af et ur fra et udvalg af skrifttyper. Kunder kan også benytte denne service på de ikoniske, røde Cartier æsker som følger med ethvert smykke eller ur.

popular-article
Komplikationer og ikoniske designs: otte nyheder, der viser Patek Philippes fortræffelighed.
popular-article
Eksklusive brugte ure
popular-article
Patek Philippe Nautilus - One of the world’s costliest watches is made of steel
popular-article
GENFØDELSEN AF ET SCHWEIZISK UR-IKON