Skip to content

Longines Heritage Classic Tuxedo Chronograph

 

Vi har haft Longines Heritage Classic Tuxedo Chrograph ref.: L2.830.4.93.0 på håndleddet i en uge - et ur der på mange måder får tankerne tilbage på de analoge tider, Men stadig passer til den moderne tid.

Longines mestre at give deres klassiske design et nyt liv og her er denne kronograf ingen undtagelse. Uret er stort set identisk med det originale fra 1943. Den største forskel er det opdaterede værk, og størrelsen. 

Longines Bi-Complex Chronograph 1943

Uret måler 40mm. og er 13.5mm højt. Det sidder, med sine relative korte horn, godt på armen. Det er ikke et ur, der syner meget stort - det bæres nærmere som 38-39mm. Hvilket er rigtigt fint, da et klassisk “Dress-ur” i vores optik ikke skal fylde for meget på armen. Longines har med modellen opnået et rigtig godt “Vintage-feel” og det er en dejligt at se hvad klokken viser i løbet af dagen, når timerne på kontoret kan blive lange. Skiven er fantastisk at se på, og det er muligt at finde små detaljer, som er en fryd for øjet. Det er sjældent vi ser en “re-edition”, der er så veludført, som denne Longines Heritage Classic Tuxedo Chronograph.

Longines Heritage Classic Tuxedo Chronograph ref.: L2.830.4.93.0

Urværket er er kaliber L895 (baseret på ETA A31.L21) ETA værket er et “Time only”, hvor der er bygget en bi-compax kronograf på. Denne er specielt udviklet af ETA til Longines Heritage modellerne. Selvom basisarkitekturen er velkendt (ETA 2892) er den også blevet opgraderet med et antimagnetisk silicium hairspring og en gangreserve på 54 timer, i stedet for den normale på 48 timer.

Uret passer fantastisk godt til jakkesæt og kan være en god samtalestarter, da designet er ramt så godt, og herved indbyder til at fortælle historien om hvorfor det lige netop er et Longines der sidder på armen. 

Det er, i vores optik, et ur der gør sig bedst til klassisk beklædning, og er derfor et ur, som ikke kan stå alene, hvis du gerne vil have ur til alle lejligheder. Vi ser det som et godt supplement til det klassiske sportsur. 

Longines Heritage Classic Tuxedo Chronograph ref.: L2.830.4.93.0

Photo credit: monochrome-watches.com

En funktion der ville være praktisk for uret men er undladt er datoindikation. Dette er et klogt valg af Longines, da det ville kontrahere med designet og med historien. Så selvom det ville være rart, må vi rose Longines valg og for at have respekt for designet. 

Uret er, som mange af Longines Heritage modeller, et ur for den kvalitetsbevidste mand, der går op i ure og som gerne vil have et ur, der fremhæver personlighed. 

Hvis Du er til vintage ure, så er dette uret for dig, da alle detaljer er meget veludført og “The vintage feel” unægteligt er tilstede.

Vi har sagt det før. Men nævner det igen: Vi mener at alle urentusiaster fortjener et Longines, da brandet har så stærke rødder og er et af de ældste brands, som stadig eksisterer.

Pris: 22.050 kr.

Køb det her.

Fakta

Referencenummer: L2.830.4.93.0
Diameter: 40mm
Højde: 13.50mm
Urkasse: Stål

Rem: Kalv

Skive: Sølvopaline og sort

Vandtæthed: 3 bar/30 meter
Urværk: Kalibre L895, 37 juveler, 28,800vph, 54 timers gangreserve

popular-article
En uge på håndleddet - Baume&Mercier Clifton Baumatic Day-date Moon phase
popular-article
En uge på håndleddet: The Piaget Polo Skeleton
popular-article
Cartier Pasha Chronograph 41mm. - En uge på håndleddet
popular-article
Chopard Alpine Eagle - En uge på håndleddet