Skip to content

Vi har haft det nye Breitling Chronomat B01 på håndleddet i en uge. Uret er en genskabelse af den ikoniske Chronomat med Rouleaux lænken fra 1984.
Uret er et ur vi har været spændt på at prøve, da det syner af mere end dimensionerne foreskriver. Læs med herunder:

En uge på håndleddet - Breitling Chronomat B01

Uret måler 42mm., 15.1mm højt og 50mm. horn til horn. Selvom det er 42mm., så føles mere som et 44-45mm., så du får uden tvivl den klassiske “Breitling feel” når du har uret på - det syner stort og der er en god tyngde i det.
Det gør formentligt også, at uret ikke er for alle, og det vil formentlig være et ur, der deler vandene, både med sine dimensioner, men også med sit udtryk, her specielt lænken. Vi synes personligt at lænken er ekstremt flot og den er behagelig for håndleddet. Dog skal man være opmærksom på tyngden i uret - det er nødt til at sidde til, og ikke for løst, da det “kører rundt” på håndleddet, hvis ikke det sidder til.

I uret ligger Breitlings in-house kaliber B01, som, udover at gå utroligt præcist, har 5 års garanti fra Breitling. Som ved andre Breitling ure, så emmer det af kvalitet, når man trækker uret op manuelt - der er en følelse af kvalitet og robusthed i værket.

En uge på håndleddet - Breitling Chronomat B01 Urværk

Uret har, som de andre ure vi tester, været brugt i dagligdagen, og til alle dens gøremål - træning (for så vidt Covid-19 tillader det), cykling til og fra arbejde. Det har været brugt til fine arrangementer - det var eks. med til vores årlige julefrokost, og en ting må vi sige, det er et ur som er meget alsidigt - når du trækker i skjorten, så fremstår det stilfuldt og elegant, og når du er i træningstøjet fremstår det hårdt og robust - det er i sandhed et ur med mange ansigter, og et du kan have som “dit eneste ur”, hvis det kan lade sige gøre!

Det vi savner mest er rødderne til den oprindelige Chronomat, da denne nye model er blevet en lidt overdimensioneret version af originalen. Dette er der som sådan ikke noget galt med - det har andre urmærker, som eksempelvis Audemars Piguet med deres Royal Oak Offshore, haft stor succes med. Det er derfor også en smagssag, og vi er overordnet meget begejstret for uret. Men det er sjældent at alt kan efterlades helt uden kommentarer for og imod.
Det vi bedst kunne lide er den nye Rouleaux-lænke, den har et superflot spil når lyset rammer den, og det er en lænke som er unik, og uundgåelig for urentusiaster ikke at genkende - ingen vil være i tvivl om at du bære et Breitling Chronomat.

En uge på håndleddet - Breitling Chronomat B01

Du skal købe uret, hvis du godt kan lide et ur som har en god synlighed på håndleddet og har noget tyngde.
Vi vil helt sikker anbefale at du kommer ind og prøver uret, så kan du selv bedømme om det er et ur for dig - en ting er sikkert, du vil blive overrasket, når du får det på håndleddet.

Uret som vi har haft på håndleddet koster vejl. 63.100 kr.

Det findes også i andre materialer, som eks. Guld/stål, som kan ses her

Fakta

Referencenummer: AB0134101G1A1
Diameter: 42mm
Højde: 15.10mm
Urkasse: Stål (kan også få es i guld stål og 18k guld)
Skive: Hvid (fåes også i andre farver)
Vandtæthed: 20 bar/200 meter
Urværk: Breitling B01 med 5 års Breitling garanti.

popular-article
En uge på håndleddet - Baume&Mercier Clifton Baumatic Day-date Moon phase
popular-article
En uge på håndleddet: The Piaget Polo Skeleton
popular-article
Cartier Pasha Chronograph 41mm. - En uge på håndleddet
popular-article
Chopard Alpine Eagle - En uge på håndleddet