Skip to content

Cartier Santos Dumont Limited Edition Watches&Wonders 2020

Cartier havde, trods tiderne, en masse nyheder, som de præsenterede i den forgangne uge, herunder en ny Santos de Cartier og nye Santos Dumont med mekaniske værker.

Læs om de nye Santos modeller herunder.

Santos De Cartier - All Black

Cartier lancerede deres nye Santos De Carier og meget populære kollektion i 2018. I 2019 kom de med Santos De Cartier Chronograph XL, og i år præsenterede de en “All black Edition”.

Cartier Santos De Cartier All Black - Rubber strap

Den nye “All black” er lavet I stål og med en ADLC coating. Ure måler 47.5 x 39.8 mm og værket er Cartiers 1847 MC, som de introducerede i 2015.

Selvom uret er “All black” har Cartier valgt at bibeholde den hvide farve til romertallene og datoen, hvilket gør at tid og dato er meget let aflæselig.

Som med andre Cartier ure, så er alle de små deltaljer på plads, og det gør det til en fornøjelse at se på. Uret kommer i to variatoner - et på krokodille rem og et på gummirem - begge er selvfølgelig sorte.

Cartier Santos De Cartier All Black - Rubber strap

Uret er et godt valg til personen der gerne vil have et sportsur, som er lidt anderledes men stadigvæk er meget klassisk og har en stor plads i urhistorien.

Uret kan købes fra ultimo maj 2020.

Pris

60.000 kr.


Cartier Santos-Dumont XL

Cartier Santos Dumont XL new models 2020

Sidste år lancerede Cartier deres Santos-Dumont linje. Modellerne der blev præsenteret var i størrelse small og large - begge med Quartz værk. Sidst nævnte var der mange urnørder som ikke var specielt store tilhængere af.

I år er Santos-Dumont modellen lanceret i størrelsen XL og er måske mere tilfredsstillende for nørderne - det er nemlig med et manuelt mekanisk urværk, nærmere bestemt kaliber 430 MC, som er baseret på Piaget’s ultra tynde værk 430P. Værket er det som Piaget bruger i deres Ultra-Thin Altiplano modeller. At værket er så tyndt gør at urkassen blot er blevet 0,2 mm (7.5 mm) tykkere end Quartz modellerne, der er 7.3 mm. Selve urkassen er, som navnet XL også antyder, blevet større, og måler: 46.6mm x 33.9mm mod sidste års Large model, der måler: 43.5mm x 31.4mm.

Cartier Santos-Dumont XL WGSA0032

Urkassen på de nye modeller fåes i tre forskellige materialer; stål, 18k Rødguld og Guld/stål. Alle tre har den klassiske aligatorlæderrem med foldespænde.

Modellen er som bekendt en hyldest til Alberto Santos-Dumont, som var en tæt ven af Louis Cartier, og med dette års nyhed, hvor værket nu er mekanisk med manuelt optræk, er vi så tæt på en re-redition af det første Cartier Santos, der blev designet til Alberto.

Cartier har også for at hylde Alberto og hans håndværk lanceret fire limited editions af Cartier Santos-Dumont, som hver især hylder et af Albertos luftfaretøjer.

Priser

Stål: 43.900 kr.

Guld/stål: 61.000 kr.

18k rødguld: 117.000 kr.

 

Cartier Santos-Dumont, Le Brésil, La Baladeuse, No. 14 Bis og La Demoiselle, Limed Edition.

Cartier Santos-Dumont Limited Editions 2020

Som skrevet ovenfor, så har Cartier lanceret fire Limited Editions, af Cartier Santos-Dumont.

De tre af modellerne Cartier Santos-Dumont Large og en i den nye XL størrelse. Som Santos-Dumont XL har alle 4 modeller det mekaniske værk 430 MC. Dertil er hver model unik, og har en unik kombination af urkassemateriale, skive, krone, og indgravering på bagkasse.

“Le Brésil”s urkasse er i platin, skiven er matchende i går, og kronen er en skarp matched rød safirsten. Denne model er limiteret til 100 eksemplarer, og hylder luftballonen af samme navn, som er indgraveret på bagkasssen.

Cartier Santos-Dumont "Le Brézil"

"La Baladeuse”s urkasse er i gult guld med matchende guld skive. Kronen er også i guld, og har den klassiske blå safirsten for enden. Modellen hylder Santos-Dumont 9. luftfartøj - luftballonen, som er indgraveret på bagkassen. Modellen er limiteret til 300 eksemplarer.

Cartier Santos-Dumont "La Baladeuse"

“No. 14 Bis”s urkasse er i guld/stål, og har en lidt mere fremtrædende sort skive. Kronen er i stål med den samme blå safirsten for enden, som på "La Baladeuse”. Flyveren der hyldes erl Albertos første fly fra 1906 af samme navn. Flyet opnåede ni take off’s og var på sin længste tid i luften i 21 sekunder. Denne model er limiteret til 500 eksemplarer.

Cartier Santos-Dumont No. 14 Bis

Pris:

Le No 14 bis: 54.500 kr.

“La Demoiselle” er som “Le Brézil” også i platin. Skiven er dog meget anderledes end “Le Brézil” - den er cremefarvet og matcher den flettede rem. På skiven finder vi også en helt speciel detalje - Cartiers signatur ved nummer 7 (VII) på skiven er skiftet, så der nu står Santos i stedet. Kronen er rød, som på “Le Brézil”, men er ikke i safir, som Cartier sædvanligt bruger - det er en rubin.

Cartier Santos-Dumont "La Demoiselle"

På bagkassen finder vi “La Demoiselle”, som er Albertos mest kendte luftfartøj.

Modellen er meget limiteret, og der bliver kun lavet 30 eksemplarer. Foruden uret er der i kassen et aligatorlæder etui og marchende manchetknapper. Som før skrevet, så er Cartier en sand mester, hvad angår detaljer, og dette er bestemt ingen undtagelse.

Cartier Santos-Dumont "La Demoiselle" box

Cartier har bestemt ikke skuffet i år, og vi glæder os meget til at vise jer de nye modeller, når de lander i vores forrenting.

popular-article
IWC PORTUGIESER
popular-article
JAEGER-LECOULTRE MASTER CONTROL
popular-article
MONTBLANC 1858
popular-article
BAUME & MERCIER BAUMATIC 2020